asperges bereiden

Bereiding asperges
Bereiding witte asperges

Was de witte asperges en gebruik daarna een dunschiller om de scheuten te schillen. Snijd de onderkant (1-2 cm) eraf en de asperges zijn klaar om te koken, wokken, bakken of grillen. Bij een korte bereidingstijd blijft de smaak en textuur het beste behouden. Witte asperges kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

 

Bereiding groene asperges

Groene asperges hoef je, in tegenstelling tot witte asperges, niet te schillen. Snijd de onderkant (1-2 cm) eraf en de asperges zijn direct klaar om te koken, wokken, bakken of grillen. Bij een korte bereidingstijd blijft de smaak en textuur het beste behouden. Groene asperges kunnen warm en koud gegeten worden.

 

Bereiding paarse asperges
Paarse asperges hoef je niet te schillen. Snijd de onderkant (1-2 cm) eraf en de asperges zijn direct klaar om te koken, wokken, bakken of grillen. Bij een korte bereidingstijd blijft de smaak en textuur het beste behouden. De paarse asperge wordt na verhitting groen van kleur,
maar behoud paarse accenten. Wil je dat de bijzondere paarse kleur tot zijn recht komt? Dan kun je ze rauw verwerken in een salade.
Paarse asperges kunnen warm en koud gegeten worden.